Werelderfgoedcentrum Waddenzee

Capital Campaign

Onder de naam Werelderfgoedcentrum Waddenzee (werktitel, afgekort: WEC) ontwikkelen we een nieuwe inspirerende bestemming voor bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee en een nieuw huis voor de bij dit natuurgebied betrokken gemeenschap van natuurbeschermers, onderzoekers, vissers en innovatieve ondernemers die werken aan de transitie naar een duurzame (waterstof)haven. Het centrum wordt een inspirerend “beleefcentrum” over de Wadden, met o.a. een veldstation (onderzoeksfaciliteit), zeehondenzorg en vaste en wisselende exposities, waar voor (lokale, nationale en internationale) bezoekers veel te ontdekken en te beleven valt.

Het initiatief tot het WEC is in 2016 genomen door Niek Kuizenga, directeur/bestuurder van Zeehondencentrum Pieterburen. Hij vond ook intussen de eerste medestanders: de Provincie Groningen, de gemeente het Hogeland, het Waddenfonds, Staatsbosbeheer en de Haven Lauwersoog.

Totaal is met dit project ruim € 30 miljoen gemoeid, waarvan inmiddels meer dan 50% is gedekt.

Samen met Marc Noyons & Partners wordt gewerkt aan een Capital Campaign om het resterende bedrag bijeen te brengen.

Marc Noyons (strategie en development), Anat Harel (project management) en Elisabeth Dielsen (Governance) zijn lid van het kernteam van stichting WEC. Lorin Kamperman is betrokken als deskresearcher.

 

Impressie