Mensen

Wie wij zijn

Marc Noyons & Partners werkt met een uitgebreide kring van ervaren en gemotiveerde mensen met kennis van de culturele sector, het bedrijfsleven, bancaire en andere financiële instellingen, fondsenwerving, business development, projectfinanciering, fondsenwerving, relatiebeheer en projectmanagement. Stuk voor stuk professionals en experts op hun eigen gebied. Mensen met wie Marc Noyons & Partners al jaren projectmatig samenwerkt. Marc Noyons & Partners detacheert ook specialisten ‘on site’ en blijft te allen tijde intensief bij de uitvoering van het project betrokken.

Marc Noyons

Cultureel ondernemer Marc Noyons heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de sector. Hierdoor beschikt hij over een uitgebreid netwerk en over kennis van allerlei mogelijke financieringsmodellen.

In 1986 richtte Marc zijn eerste onderneming op: C-Sales. Hiermee was hij pionier in de uitgave van arthouse films op video en dvd. Later ontwikkelde hij een wereldwijd video- en dvd-label voor kunst- en cultuurdocumentaires. In 1999 startte Marc met het financieren van speelfilms, met gebruikmaking van de fiscale voordelen voor particuliere investeerders. Crowdfunding avant la lettre. Zo realiseerde hij een reeks van speelfilms, waaronder NynkePietje BellHet Stenen VlotLek en Mariken. Vanaf 2002 breidde Marc zijn activiteiten uit naar België. Hier zorgde hij samen met bedrijven voor de financiering van onder andere de films Goodbye Bafana en De Kus.

In 2008 financierde en produceerde Marc het toneelstuk Anne & Goebbels . Hiermee verkende hij de culturele sector en deed hij kennis en ervaring op in het financieren van culturele projecten met donaties, bijdragen van verschillende publieke en private fondsen en garanties van schouwburgen en theaters. Toen in september 2009 de eerste paal voor EYE, het nieuwe filmmuseum werd geslagen in Amsterdam-Noord, voerde Marc Noyons & Partners de eerste grote Capital Campaign . Daarna volgde een groot aantal musea en theaters, waaronder het Van Gogh Museum, Nederlands Danstheater, Kröller-Müller Museum, Science Museum NEMO, Museum Beelden aan Zee, het Koninklijk Conservatorium Den Haag, het Nationaal Holocaust Museum en Stedelijk Museum Breda.

Abdelkader Benali

Hij schrijft romans, toneelteksten, essays en kookboeken, hij maakt theater, tentoonstellingen en modereert discussies, hij wint prijzen zoals de E. du Perronprijs en de prestigieuze Gouden Ganzeveer. Hij is de vaste colomnist van de Culturele Business Dag en met het partnerschap van Marc Noyons & Partners zetten we een volgende stap in onze samenwerking om Abdelkader’s verbindende visie op kunst, cultuur en de wereld waarin we samenleven in te zetten bij projecten waar we onze schouders onder zetten.

Anat Harel

Na een carrière bij het Joods Cultureel Kwartier was het in 2019 tijd om als zelfstandig erfgoedadviseur verder te gaan. Marc en Anat werkten samen voor de Capital Campaign van het Nationaal Holocaust Museum, Marc aan de strategische en wervingskant, Anat aan het projectmanagement, waaronder de ontwikkeling van het museale concept en de (educatieve) programma’s. In 2020 zorgden Anat en Marc samen voor de herstart van het project Werelderfgoedcentrum Waddenzee. van april 2021 tot en met maart 2022 vervulde ze daar de functie van Projectdirecteur.

Anita van Burken

Net teruggekeerd uit New York, waar ze het Amerikaanse model van fondsenwerving doorgrondde bij consulting firma Cogeo, is Anita aan de slag vanuit MNP op het gebied van strategie, transitie en implementatie. Daarbij is haar decennialange expertise op het gebied van organisatie ontwikkeling, learning & development in het bedrijfsleven (o.a. ING Nederland, Hongarije en de VS) van bijzonder grote toegevoegde waarde.

Bart Drenth

Voormalig directeur van Berenschot en Ecorys heeft ruime ervaring met complexe (re)organisatie vraagstukken. In 2014 startte Bart zijn adviesbureau en ging direct aan de slag met een grote reorganisatie opdracht bij het Instituut voor Beeld en Geluid. Bart is thuis in de culturele sector maar ook kind aan huis bij de rijksoverheid, zorgsector en media. Samen met Bart werkten we o.a. aan een haalbaarheidsonderzoek voor de export van museale kunst en aan een opdracht voor het Van Gogh Museum.

David Lauwen

David (Het Creatief Kapitaal) vertaalt ingewikkelde financieringsconstructies naar heldere financieringsplannen, waarmee bancaire instellingen uit de voeten kunnen. Zo stelden David en Marc samen een financieringsplan op voor NEMO. Hiermee benaderden ze verschillende bancaire partijen voor kredieten om de ambities van Nemo mogelijk te maken. Ook voor Museum het Rembrandthuis werd de financieringsbehoefte en een financieringsplan voor het Meesterplan opgesteld. David en Marc ontmoetten elkaar begin deze eeuw toen ze beiden actief waren in de financiering van Nederlandse speelfilms.

Elisabeth Dielesen

Als het over ingewikkelde governance vraagstukken gaat en de werving & selectie van functies op directie-, bestuur- en raad van toezicht-niveau, moet je bij Elisabeth zijn. Zij heeft jarenlange ervaring als consultant op het terrein van organisatie-advies en counseling. Bij Marc Noyons & Partners zie je Elisabeth vaak aan het werk bij Capital Campaigns waar heldere afspraken en de governance moeten worden gecreëerd, zoals bij het Werelderfgoedcentrum Waddenzee.

Frans van der Avert

Beleid en strategie op het gebied van cultuur, erfgoed en citymarketing zijn Frans’ specialisaties, waarvoor hij als partner van MNP inzetbaar is. Communicatieman van het jaar 2009. Hij bekleedde staf- en managementfuncties bij Rijksmuseum, De Nieuwe Kerk / Hermitage Amsterdam op het gebied van marketing, communicatie, fondsenwerving en educatie. Hij was directeur/bestuurder bij Amsterdam Marketing (120 medewerkers). Op dit moment is Frans directeur van Paleis Soestdijk en daarnaast toezichthouder bij het Stedelijk Museum Schiedam en voorzitter van Pride Amsterdam.

Lorin Kamperman

Lorin is een young professional die ervaring opdeed bij musea en culturele instellingen zoals het Stedelijk Museum Amsterdam, de ABN Amro Uitmarkt Business Dag en Science Museum NEMO. Lorin is bij bijna alle projecten van MNP betrokken voor (advies over) research, fondsenwerving en het opstellen van projectplannen.

Lous Kerkhof

Lous is een onconventionele denker, enthousiasmerend en oplossingsgericht. Vanuit de inhoud weet ze mensen te verbinden. Ze ziet kansen en oplossingen waar anderen het al hebben opgegeven.
Lous stond aan de wieg van Oyfo in Hengelo. Ze bedacht en realiseerde een uniek concept, begeleidde een fusie en een nieuw team naar een nieuwe en succesvolle organisatie. Tussendoor is ze commissaris bij Rabobank Centraal Twente. Samen met Lous gaat Marc Noyons & Partners graag met u werken aan nieuwe oplossingen en het realiseren van ambities.

sylvia dornseiffer

Sylvia Dornseiffer

Als er iemand de culturele sector, stichtingen en fondsen kent, dan is het Sylvia. Jarenlang voerde zij de directie van het Fonds voor de Letteren. Hiermee was zij verantwoordelijk voor de toekenning van vele bijdragen aan literaire werken en projecten als het Adriaan Roland Holst schrijvershuis in Bergen en de writer-in-residency aan het Spui. Ook haar werk voor het Amsterdams Fonds voor de Kunst is niet onopgemerkt gebleven. Met dank aan dit fonds zijn tal van projecten in de stad gerealiseerd. Sinds begin 2014 werken Sylvia en Marc Noyons & Partners voor o.a.  Zuiderstrandtheater en het Aidsmonument.
Foto: Hannie van Herk

Adriaan Dönszelmann

Met stevige financiële – en managementervaring vanuit het bedrijfsleven, werd Adriaan in 2009 zakelijk leider van het Joods Historisch Museum, waar hij o.a. aan de wieg stond van het vormen van het Joods Cultureel Kwartier. In 2011 stapte hij over naar het Van Gogh Museum, waar hij in 2013 zakelijk directeur werd. Grootscheepse bouwprojecten met als toppunten de bouw van de nieuwe entree van het museum en de realisatie van een kantoorfunctie in een oud schoolgebouw, zijn kronen op zijn werk, evenals de doorontwikkeling van de commerciële activiteiten van het museum. Adriaan is als een vis in het water bij projecten op het snijvlak van publieke en commerciële belangen.