Mensen

Wie wij zijn

Marc Noyons & Partners werkt met een uitgebreide kring van ervaren en gemotiveerde mensen met kennis van de culturele sector, het bedrijfsleven, bancaire en andere financiële instellingen, fondsenwerving, business development, projectfinanciering, fondsenwerving, relatiebeheer en projectmanagement. Stuk voor stuk professionals en experts op hun eigen gebied. Mensen met wie Marc Noyons & Partners al jaren projectmatig samenwerkt. Marc Noyons & Partners detacheert ook specialisten ‘on site’ en blijft te allen tijde intensief bij de uitvoering van het project betrokken.

Marc Noyons

Cultureel ondernemer Marc Noyons heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de sector. Hierdoor beschikt hij over een uitgebreid netwerk en over kennis van allerlei mogelijke financieringsmodellen.

In 1986 richtte Marc zijn eerste onderneming op: C-Sales. Hiermee was hij pionier in de uitgave van arthouse films op video en dvd. Later ontwikkelde hij een wereldwijd video- en dvd-label voor kunst- en cultuurdocumentaires. In 1999 startte Marc met het financieren van speelfilms, met gebruikmaking van de fiscale voordelen voor particuliere investeerders. Crowdfunding avant la lettre. Zo realiseerde hij een reeks van speelfilms, waaronder NynkePietje BellHet Stenen VlotLek en Mariken. Vanaf 2002 breidde Marc zijn activiteiten uit naar België. Hier zorgde hij samen met bedrijven voor de financiering van onder andere de films Goodbye Bafana en De Kus.

In 2008 financierde en produceerde Marc het toneelstuk Anne & Goebbels . Hiermee verkende hij de culturele sector en deed hij kennis en ervaring op in het financieren van culturele projecten met donaties, bijdragen van verschillende publieke en private fondsen en garanties van schouwburgen en theaters. Toen in september 2009 de eerste paal voor EYE, het nieuwe filmmuseum werd geslagen in Amsterdam-Noord, voerde Marc Noyons & Partners de eerste grote Capital Campaign . Daarna volgde een groot aantal musea en theaters, waaronder het Van Gogh Museum, Nederlands Danstheater, Kröller-Müller Museum, Science Museum NEMO, Museum Beelden aan Zee, het Koninklijk Conservatorium Den Haag, het Nationaal Holocaust Museum en Stedelijk Museum Breda.

Partners

Abdelkader Benali

Hij schrijft romans, toneelteksten, essays en kookboeken, hij maakt theater, tentoonstellingen en modereert discussies, hij wint prijzen zoals de E. du Perronprijs en de prestigieuze Gouden Ganzeveer. Hij is de vaste colomnist van de Culturele Business Dag en met het partnerschap van Marc Noyons & Partners zetten we een volgende stap in onze samenwerking om Abdelkader’s verbindende visie op kunst, cultuur en de wereld waarin we samenleven in te zetten bij projecten waar we onze schouders onder zetten.

Alexander Ramselaar

Na zijn studie Bedrijfseconomie was Alexander 18 jaar werkzaam in de vastgoedsector, waarvan de laatste 8 jaar in directiefuncties. Parallel aan zijn werkzame leven ontstond eind jaren negentig een passie voor het verzamelen van hedendaagse kunst, met een grote betrokkenheid bij de culturele sector in Nederland tot gevolg. In 2012 werd het tijd zijn passie voor cultuur en kerncompetenties samen te brengen in Backing Grounds. Centraal in zijn praktijk staan complexe vraagstukken over financiering en vastgoed die kunstenaars, creatieven en culturele instellingen tegenkomen. Met Marc Noyons & Partners werkt Alexander o.a. samen op de trajecten van Het HEM en Museum Belvédère.

Anat Harel

Na een carrière bij het Joods Cultureel Kwartier was het in 2019 tijd om als zelfstandig erfgoedadviseur verder te gaan. Marc en Anat werkten samen voor de Capital Campaign van het Nationaal Holocaust Museum, Marc aan de strategische en wervingskant, Anat aan het projectmanagement, waaronder de ontwikkeling van het museale concept en de (educatieve) programma’s. In 2020 zorgden Anat en Marc samen voor de herstart van het project Werelderfgoedcentrum Waddenzee. van april 2021 tot en met maart 2022 vervulde ze daar de functie van Projectdirecteur.

Anita van Burken

Net teruggekeerd uit New York, waar ze het Amerikaanse model van fondsenwerving doorgrondde bij consulting firma Cogeo, is Anita aan de slag vanuit MNP op het gebied van strategie, transitie en implementatie. Daarbij is haar decennialange expertise op het gebied van organisatie ontwikkeling, learning & development in het bedrijfsleven (o.a. ING Nederland, Hongarije en de VS) van bijzonder grote toegevoegde waarde.

Bea Aarnoutse

Als het gaat over communicatie, leiderschap en een goed verhaal dan is Bea de aangewezen persoon om een bijdrage te leveren aan projecten van Marc Noyons & Parters. Ze draagt de culturele sector een warm hart toe en was eerder betrokken bij de projecten voor Kröller Müller Museum, Eye Filmmuseum, het Nationaal Holocaustmuseum en NEMO. Bea Aarnoutse is expert op het gebied van leadership- en employee alignment. Ze is zelfstandig consultant en co-owner van PROOF. Bea is ook auteur van twee succesvolle managementboeken: Alignment 2.0 (2015) en Happy Change (2021). Bea is veelgevraagd spreker. En als docent is ze actief bij Nyenrode Business Universiteit, Beeckestijn Business School en HR Academy.

Elisabeth Dielesen

Als het over ingewikkelde governance vraagstukken gaat en de werving & selectie van functies op directie-, bestuur- en raad van toezicht-niveau, moet je bij Elisabeth zijn. Zij heeft jarenlange ervaring als consultant op het terrein van organisatie-advies en counseling. Bij Marc Noyons & Partners zie je Elisabeth vaak aan het werk bij Capital Campaigns waar heldere afspraken en de governance moeten worden gecreëerd, zoals bij het Werelderfgoedcentrum Waddenzee.

Frans van der Avert

Beleid en strategie op het gebied van cultuur, erfgoed en citymarketing zijn Frans’ specialisaties, waarvoor hij als partner van MNP inzetbaar is. Communicatieman van het jaar 2009. Hij bekleedde staf- en managementfuncties bij Rijksmuseum, De Nieuwe Kerk / Hermitage Amsterdam op het gebied van marketing, communicatie, fondsenwerving en educatie. Hij was directeur/bestuurder bij Amsterdam Marketing (120 medewerkers). Op dit moment is Frans directeur van Paleis Soestdijk en daarnaast toezichthouder bij het Stedelijk Museum Schiedam en voorzitter van Pride Amsterdam.

Lorin Kamperman

Lorin is een young professional die ervaring opdeed bij musea en culturele instellingen zoals het Stedelijk Museum Amsterdam, de ABN Amro Uitmarkt Business Dag en Science Museum NEMO. Lorin is bij bijna alle projecten van MNP betrokken voor (advies over) research, fondsenwerving en het opstellen van projectplannen.

Lous Kerkhof

Lous is een onconventionele denker, enthousiasmerend en oplossingsgericht. Vanuit de inhoud weet ze mensen te verbinden. Ze ziet kansen en oplossingen waar anderen het al hebben opgegeven.
Lous stond aan de wieg van Oyfo in Hengelo. Ze bedacht en realiseerde een uniek concept, begeleidde een fusie en een nieuw team naar een nieuwe en succesvolle organisatie. Tussendoor is ze commissaris bij Rabobank Centraal Twente. Samen met Lous gaat Marc Noyons & Partners graag met u werken aan nieuwe oplossingen en het realiseren van ambities.

Nica Broucke

Nica is ‘onze vrouw in Vlaanderen’. Vanuit standplaats Brussel bouwde zij een indrukwekkend netwerk op. Niet alleen in de media, de internationale wereld van de kunsten, mode en lifestyle, maar ook op beleidsniveau. Door haar werk in topfuncties bij o.a. De Morgen, ELLE België, Apache en Europalia raakte ze vertrouwd met storytelling, fotografie, beeldende kunst, podiumkunsten, nieuwsmanagement (ook online), PR & marketingstrategie en (crisis)communicatie. Met Nica gaan we aan de slag om het Marc Noyons & Partners concept verder uit te rollen in Vlaanderen.

Pieter van Adrichem

Met een sterke marketing achtergrond (Amsterdam Dance Event, Bimhuis, Noorderslag, Rotterdams Philharmonisch Orkest en Toneelgroep Amsterdam) werkt Pieter consistent, puntig en wervend aan adviezen, projectplannen, fondsaanvragen en beleidsplannen. Dat deed hij succesvol voor o.a. Probiblio, Kunstloc Brabant en Poppodium PAARD. Daarnaast adviseert hij o.a. de Raad voor Cultuur, Fonds voor de Podiumkunsten en AFK. In 2023 stond Pieter vanuit MNP De Nationale Opera & Ballet bij als manager fondsen a.i. en dat smaakt naar meer dergelijke opdrachten.

Adriaan Dönszelmann

Met stevige financiële – en managementervaring vanuit het bedrijfsleven, werd Adriaan in 2009 zakelijk leider van het Joods Historisch Museum, waar hij o.a. aan de wieg stond van het vormen van het Joods Cultureel Kwartier. In 2011 stapte hij over naar het Van Gogh Museum, waar hij in 2013 zakelijk directeur werd. Grootscheepse bouwprojecten met als toppunten de bouw van de nieuwe entree van het museum en de realisatie van een kantoorfunctie in een oud schoolgebouw, zijn kronen op zijn werk, evenals de doorontwikkeling van de commerciële activiteiten van het museum. Adriaan is als een vis in het water bij projecten op het snijvlak van publieke en commerciële belangen.

Bureau

Lisette Jespers

Al jarenlang kruipt zij in de rol van spin in het web. Of het nu gaat om evenementen, programma’s samenstellen, projecten begeleiden of teams aansturen. Zij heeft ruim ervaring opgedaan in de culturele, profit- en non-profitsector. Een aanpakker, vooruitdenker en verbinder met een creatieve inslag. In de rol van Senior Project manager voor Marc Noyons & Partners komen haar kennis en expertise goed van pas.

Choe Mie Dilling-Chan

Deze duizend dingen ondernemer ziet overal mogelijkheden en oplossingen. Zij is snel, praktisch en belt liever dan ze mailt. Ruim 15 jaar geleden gestart met Het Servicepunt, een full-service secretaressekantoor voor bedrijven en ZZP-ers, gevestigd in het hoge Noorden van het land. Met secretaresses in vaste dienst vormt zij voor Marc Noyons en Partners het secretariaat.

Iris Kauffman

Als strategisch grafisch ontwerper en groot kunstliefhebber helpt Iris bedrijven en organisaties met het ontwikkelen van hun merk. Daarbij probeert ze altijd de vraag achter de vraag te vinden. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als Senior designer bij Total Identity, is ze nu actief als zelfstandig ontwerper voor duurzame, maatschappelijke en culturele start-ups en instellingen. Voor Iris is het designproces als een ontdekkingsreis. Het begint bij de Why en vanaf daar wordt het verhaal verder ontwikkeld tot een merk, een campagne of zelfs een script voor een kunstinstallatie of performance. Storytelling speelt hierin een grote rol. Bij Marc Noyons & Partners zorgt zij voor aansprekende presentaties.

Ernst Noyons

Ernst Noyons ondersteunt Marc Noyons & Partners als een creatieve en oplossingsgerichte professional op het gebied van websitebeheer. Hij beheert en onderhoudt de website, zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring en lost technische problemen snel op. Met zijn technische vaardigheden en creatieve benadering draagt Ernst bij aan de digitale aanwezigheid van het bedrijf.