POZ Paradise: een bitterzoete komedie geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen

Wat doe je als je leven langer duurt dan je had gedacht? Met dromen die je jaren geleden hebt geparkeerd? Wat doe je met een nieuwe generatie die anders in het leven staat dan jij?

Dit zijn de hoofdthema’s van POZ PARADISE, een nieuw Nederlands toneelstuk over een toekomst met hiv. Het is het verhaal van een groep “Long Term Survivors”1 die zich overeind probeert te houden in een razendsnel veranderende wereld, en over een jongere generatie voor wie hiv niet meer het angstbeeld is dat het ooit was. POZ PARADISE is een bitterzoete komedie met de subtiele humor van de tv‐serie Looking en de melancholieke ondertoon van Tsjechov.

Geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen, zal POZ PARADISE in juli 2018 in première gaan tijdens de Internationale Aidsconferentie AIDS 2018 in Amsterdam, als onderdeel van het officiële culturele programma. Daarna volgt een tournee door het land. Het stuk wordt geschreven mede op basis van uitgebreide interviews met betrokkenen om de authenticiteit van het verhaal te waarborgen.

Hoewel POZ PARADISE een specifiek verhaal vertelt, zijn de thema’s van het stuk universeel: de omgang met rouw, ziekte en dood; de angst voor verandering; de worsteling met de wegtikkende tijd; het koesteren van verloren dromen. POZ PARADISE profileert zich nadrukkelijk als een voorstelling die toegankelijk is voor een groot publiek; naast de primaire doelgroep (de LGBTQ2‐gemeenschap en mensen werkzaam in de hiv/aidsbestrijding) zal de voorstelling voor iedereen herkenbaar zijn. Het recente succes van een film als Moonlight bewijst dat er een brede publieksgroep is die interesse heeft voor verhalen die op het eerste gezicht “niche” genoemd kunnen worden.

 

Marc Noyons & Partners staat de makers bij bij het verwerven van de benodigde financiering.