Research & Development, Steunfondsen

Nieuwbouw Nationale Balletacademie

In 2023, het jaar waarin de Nationale Balletacademie (NBA) 35 jaar bestaat, zal de lang gekoesterde wens werkelijkheid worden: een nieuw, eigen gebouw, waar jonge talenten, leerlingen van de Vooropleiding en studenten van de HBO fase Associate Degree en Bachelor gezamenlijk onder één dak hun lessen zullen volgen. Tevens zal een grote amateurafdeling voor lessen op recreatief niveau voor alle leeftijden in het pand gehuisvest zijn.

Het volledig nieuwe gebouw is ontworpen door multidisciplinair ontwerpbureau PPHP Mollink Soeters en is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de afdeling Huisvesting en Beheer van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), vastgoedbedrijf Zadelhoff|Nijkerk, de onder de AHK vallende Academie voor Theater en Dans (ATD) en NBA.

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten neemt een aanzienlijk deel van de kosten van de inrichting voor haar rekening. Voor het resterende bedrag is een behoefte aan hulp bij de werving. Marc Noyons & Partners heeft aanvullende financiering gevonden en heeft de Nationale Balletacademie concrete adviezen gegeven voor een op te richten Steunfonds.