Capital Campaign, Research & Development

Museum Van Loon. De stappen naar meerstemmigheid

Museum Van Loon – voormalig woonhuis van de Amsterdamse familie Van Loon aan de Keizersgracht – is een erfgoedparel en icoon van de Amsterdamse identiteit en cultuur. In 2019 zet Museum Van Loon als een van de eerste culturele instellingen met visie en lef de stap naar meerstemmigheid om het gesprek over het koloniaal verleden een verbindende impuls en een meerstemmige programmering te geven. Diversiteit is verankerd. Museum Van Loon is in korte tijd een hedendaagse, jonge, veelstemmige urban plek geworden.
Het gesprek over het koloniale verleden is niet klaar. Hoe Museum van Loon omgaat met dat verleden baart opzien in museumland en trekt belangstelling van opleidingsinstituten en culturele instellingen in binnen- en buitenland. Politiek verantwoordelijken zoeken er inspiratie en kennisdeling. De impact is veel groter dan de 100.000 bezoekers die het museum jaarlijks ontvangt.

Het museum verwelkomt partners die impact willen maken voor een betere toekomst. Marc Noyons & Partners adviseert Museum Van Loon bij het aanscherpen van de lange termijnplannen en het vinden van fondsen, bedrijven en vermogende particulieren om vernieuwingsplannen en tentoonstellingen mogelijk te maken.

Aan deze opdracht werken Anat Harel, Adriaan Dönszelmann en Marc Noyons.