MRK: Museum voor Religieuze Kunst, Uden

Het Museum voor Religieuze Kunst is gelegen in een groene enclave aan de rand van Uden. Het maakt deel uit van een communiteit van zusters Birgittinessen, die een deel van de abdij nog steeds bewoont. Deze bijzondere relatie tussen historische èn levende locatie, samen met een waardevolle collectie, maken het museum uniek voor Nederland. De combinatie van oude en hedendaagse kunst, de naar Middeleeuws voorbeeld aangelegde kruidentuin en de verstilde, van de drukke buitenwereld afgeschermde omgeving, dragen bij aan het bijzondere karakter van het museum. De liefhebbers hebben de weg naar het museum de afgelopen decennia weten te vinden.

MRK: een museum met kunst, klooster en de kruidentuin

In 2017 is een begin gemaakt met een grondige vernieuwingsslag met als primaire missie om de unieke locatie te versterken en uit te groeien tot een museum met kunst, klooster en de kruidentuin. Daarmee kan een breder publiek worden bereikt en het aantal bezoekers groeien van gemiddeld 12.000 naar 20.000 betalende museumbezoekers en 8.000 bezoekers van de kruidentuin en faciliteiten.

Marc Noyons & Partners adviseert het bestuur en de directie van het MRK bij het verwerven van de benodigde financiering voor deze vernieuwingsplannen.