Coaching, Research & Development

Modernisering en Uitbreiding van Museum het Rembrandthuis

Het Rembrandthuis wil nationaal en internationaal de belangrijkste museale instelling zijn waar schilder, ondernemer en Amsterdammer Rembrandt van Rijn centraal staat. Het Rembrandthuis maakt zich op voor de toekomst en wil vernieuwen en uitbreiden. Deze ambities zijn verwoord in het Masterplan Modernisering en Uitbreiding Museum Het Rembrandthuis en omvatten:

  • State of the Art ontvangst van een toenemend aantal bezoekers;
  • Verduurzaming van gebouw en installaties;
  • Vernieuwing van de museumbeleving.

Marc Noyons & Partners adviseert Museum het Rembrandthuis bij de ontwikkeling en uitvoering van een Capital Campaign om deze ambities te realiseren.

 

“Marc Noyons is als adviseur in 2019 en 2020 intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling en uitrol van de Capital Campaign voor het Meesterplan van Museum Het Rembrandthuis. Dit ambitieuze en urgente plan is gericht op de uitbreiding, vernieuwing en verduurzaming van het museumcomplex aan de Jodenbreestraat in Amsterdam, met in het hart het voormalig woonhuis en atelier van Rembrandt. Marc opereert vanuit zijn grote expertise en ervaring doortastend en professioneel. Een ‘stille kracht’ die zonder te veel op de voorgrond te treden teams en processen in beweging krijgt. Hij geeft zijn inbreng helder en klaar duidelijk als hij dat nodig vindt en draagt bij aan de verdere professionalisering van het development team van het museum. Hij laat zich bijstaan door diverse experts, waaronder financieel specialist David Lauwen, die deskundig en helder diverse financierings- en businessmodellen voor het museum heeft doorgerekend.” – Lidewij de Koekkoek, directeur Museum het Rembrandthuis