ABN AMRO, Felix Meritis en Marc Noyons & Partners organiseren de tweede Culturele Business Dag.

ABN AMRO, Felix Meritis en Marc Noyons & Partners willen je graag uitnodigen voor de tweede Culturele Business Dag.

Na een succesvolle eerste editie, nodigen wij op 8 oktober wederom vertegenwoordigers uit de museale wereld, podiumkunsten, film, creatieve industrie en bedrijven die zich verbonden voelen met de culturele sector uit voor een webinar. De focus ligt nadrukkelijk op vooruitkijken, inspireren en het leggen van nieuwe contacten. Het webinar wordt via een livestream uitgezonden en er zijn 20 plekken om het webinar bij te wonen. Deze 20 plekken zijn inmiddels allemaal gereserveerd.

Programma

We trappen af met een keynote van Sandra Phlippen, hoofdeconoom van ABN AMRO en universitair docent aan de Erasmus Universiteit, waarin zij reflecteert op de macro economische ontwikkelingen en de gevolgen voor de culturele sector.

Na deze keynote en een vragenronde gaat Clayde Menso, directeur Amerpodia, in gesprek met een aantal deskundigen:Jan Geert Vierkant is algemeen directeur van het Grammy-winnende Metropole Orkest. Ondanks de faam van het orkest is het in het verleden met opheffing bedreigd geweest. Hij vertelt over de maatregelen die samen met de medewerkers zijn genomen om het tij te keren. Jolanda Jansen, algemeen directeur Rotterdam Ahoy, tevens woordvoerder Alliantie van Evenementenbouwers, vertelt over de maatregelen in de evenementensector om mensen aan het werk te houden.  Marian Spier van FEM-START gaat in op kansen voor startende vrouwelijke ondernemers en deelt haar inzichten in wat deze periode betekent voor inclusiviteit op de werkvloer en in de top. Marion Reijerink gaat in op het toenemende belang van loopbaancoaching voor zowel werknemers als werkgevers.  Sjoerd Feitsma (directeur Platform ACCT) vertelt over de PPO: het werktuig voor Permanente Professionele Ontwikkeling dat op 8 oktober wordt gelanceerd. PPO is een regeling voor zowel werknemers in loondienst als zelfstandigen/ZZP’ers voor de cofinanciering van de kosten van hun professionele ontwikkeling.

Het programma wordt afgesloten met de reflectie van Abdelkader Benali, schrijver en theatermaker, op de tijd waarin we leven en de inzichten die hij opving tijdens het webinar.

Klik hier om u aan te melden voor de livestream.