Terugblik 2016, vooruitblik 2017

januari 11, 2017 12:19 pm Gepubliceerd door

De culturele sector veroverde in 2016 langzaam maar zeker zijn positie opnieuw in de samenleving en politiek. De kunst is weer terug op haar plaats als een instrument voor reflectie, inspiratie en verbinding. Jammer genoeg nog steeds met onvoldoende overheidssteun.

Door het groeiende populisme en de uitkomst van de aanstaande landelijke verkiezingen is het niet onmogelijk dat de herwonnen positie van de culturele sector weer compleet uit balans raakt. Laten we hopen dat dit niet gebeurt.

Marc Noyons & Partners heeft – ondanks de ‘overspannen’ vraag en collectieve zoektocht naar private financiering – veel kunnen bijdragen aan de realisering van projecten en plannen van onze opdrachtgevers. Er was werk aan de winkel in Den Haag, waar we het Zuiderstrandtheater assisteerden bij het ontwikkelden van een vehikel om een derde geldstroom op gang te krijgen. Het resulteerde in het Fonds Podium van de Stad, dat dit jaar wordt gelanceerd en al op de steun van o.a. de Rabobank Den Haag kan rekenen. Voor Museum Beelden aan Zee analyseerden we de organisatie met als doel dit museum klaar te maken voor de toekomst. Ook deden we de fundraising voor de grote Picasso tentoonstelling, die dagelijks bijna duizend bezoekers trekt. Picasso aan Zee is nog tot en met 5 maart te zien in Scheveningen.

Maar ook in Amsterdam waren we in 2016 actief voor NEMO Science Museum, Cobra Museum, Senf Theaterpartners en de ABN AMRO Uitmarkt Business Dag. Voor het Aidsmonument, dat op 1 december werd onthuld aan de IJ-oever, verzorgden we de sluitsteenfinanciering.

2017 staat voor een groot deel in het teken van de Capital Campaign voor het Nationaal Holocaust Museum. Het doel is de middelen bijeen te brengen om in de voormalige Hervormde Kweekschool aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam een museum te stichten dat zowel het ontstaan, de gevolgen als de hedendaagse context van de Holocaust voor een breed internationaal publiek zal belichten.

Tot slot breiden we de services van Marc Noyons & Partners in 2017 uit met:

• Werving & Selectie van adviseurs van directies, met name van specialisten op het gebied van development, relatiebeheer en fondsenwerving
• De ontwikkeling van een curriculum op het gebied van relatiebeheer voor de culturele sector

Dank aan alle opdrachtgevers met wie Marc Noyons & Partners in 2016 mocht samenwerken.

Marc Noyons

 

 

In 2016 werkten we voor:

ndt
zuiderstrand
senf
nemo
drents
oneindig
hiv
joods
cobra
abn
prins
museum

 

 

 

Gerealiseerde bijdragen / partnerships met:
Aegon, BASF Nederland NV, Stichting Zabawas, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, het Innovatiefonds van Rabo Bank Den Haag en omgeving, Fonds21, Blockbuster Fonds, Gemeente Amsterdam, Viiv Healthcare, Gilead, De Nederlandsche Bank, Amsterdamsche Fonds, Canal Company, VSBfonds, Passengers Terminal, Levi’s, AFK.

We doneerden aan:
TIGER FILM MECENAAT

helene
rembrandt
foam
ueye

 

 

Marc Noyons & Partners bestaat uit:

Bart Drenth – organisatie adviseur
Sylvia Dornseiffer – fondsenwerver, coach en strategisch adviseur
Mirjam Hament – (vanaf december 2016) financial engineer
Josta van der Kolk – verander / interim manager
David Lauwen – (tot medio 2017): financial engineer
Marc Noyons – adviseur business development, fundraising & relatiebeheer