Business Development

In de culturele sector liggen ongekende kansen. Mogelijkheden voor nieuwe projecten en nieuwe producten, waarmee u nieuwe en bestaande stakeholders (verder) aan uw organisatie kunt verbinden, nieuwe publieksgroepen kunt bereiken en nieuwe inkomsten kunt genereren.
Marc Noyons & Partners staat voor meer dan 25 jaar cultureel ondernemerschap. In samenwerking met de directie en het managementteam van uw organisatie, inventariseren wij kansen en mogelijkheden en zetten deze om in innovatieve en bijzondere mogelijkheden om uw doelen te realiseren. Samen maken we van een idee een financierbaar project, waarmee u publieke, private én particuliere financieringsbronnen kunt benaderen.

De kennis over en ervaring met commerciële, fiscaal vriendelijke, particuliere, private en publieke financierings- en exploitatiemogelijkheden bouwde Marc Noyons & Partners op in de internationale filmwereld: de sector waar cultuur en economie hand in hand gaan.

Fundraising

Als uw idee is uitgewerkt tot een financierbaar cultureel product of project, helpt Marc Noyons & Partners om dit onder de aandacht te brengen bij de juiste partijen en om samenwerkingen aan te gaan. Hiervoor zetten we graag onze contacten in bij particuliere en private fondsen, in het bedrijfsleven en bij bancaire instellingen.

Marc Noyons & Partners beschikt over een uitgebreid netwerk met relaties op het gebied van financiering en fundraising, maar ook op andere benodigde gebieden. Zo hebben we nauwe contacten met experts op het gebied van communicatie en relatiebeheer.

Werving en Selectie

Marc Noyons & Partners is actief in het werven en selecteren van functies binnen de afdelingen Development en adviseurs van de directies van culturele instellingen. Eerder werkten we mee aan de werving en selectie van kandidaten voor de afdelingen Development van o.a. EYE, Kröller-Müller, NEMO en het Zuiderstrandtheater. De opgebouwde kennis, know-how om kandidaten te werven, te beoordelen en te selecteren hebben we nu omgezet in een extra service voor culturele instellingen. Ook beschikken we over specifieke netwerken binnen zowel de culturele sector als het bedrijfsleven om geschikte kandidaten te vinden.

Development, fundraising en relatiebeheer zijn werkterreinen in de culturele sector die steeds belangrijker worden en de eisen die aan deze kandidaten worden gesteld zijn hoog. De kandidaten moeten ondernemend zijn, beschikken over netwerken en een aangename gesprekspartner zijn voor directies van bedrijven, vermogende particulieren en fondsbeheerders.

De vraag naar dergelijke hoog gekwalificeerde kandidaten is groot, het aanbod is klein. Door juist kandidaten voor dergelijke functies te zoeken buiten de culturele sector wil Marc Noyons & Partners een impuls geven aan de juiste invulling van dergelijke functies.

Relationmanagement

Hebt u eenmaal waardevolle contacten opgebouwd, dan is het zaak deze goed te onderhouden. Duidelijke afspraken maken, tegenprestaties opvolgen en regelmatig contact hebben. Marc Noyons & Partners adviseert u graag hoe u langdurige partnerschappen kunt aangaan en relatiemanagement kunt organiseren. En, indien gewenst, voeren wij het voor u uit.

Werkwijze

Marc Noyons & Partners werkt op hands-on basis van een helder stappenplan met concrete doelen. Dit stemmen we van tevoren nauwkeurig met u af. Na elke stap evalueren we de samenwerking en toetsen we of we de doelen hebben behaald. Indien nodig stellen we het stappenplan bij.
Als we ‘ja’ zeggen tegen een project, geloven we hierin en zetten we ons voor de volle 100% in om gestelde doelen te bereiken.
Op basis van het stappenplan maken we een inschatting van de kosten per fase en een betalingsafspraak.

We beseffen dat complexe projecten een kostbare aangelegenheid kunnen zijn. Als de middelen om het project te realiseren ontbreken en de business case een gezamenlijk belang dient, zijn wij bereid mee te denken over een passende oplossing.

Van 2007 tot juni 2014 handelde Marc Noyons & Partners onder de naam Production Value. Waarom een nieuwe naam? Production Value is een term uit de filmindustrie, die destijds goed paste bij zijn werk als filmfinancier. Maar sinds zijn werkzaamheden meer en meer bestaan uit het samen met partners werken aan projecten op het gebied van business development, fundraising en relation management in de culturele sector, werd het tijd de naam van zijn bedrijf daarop aan te passen. En dat is Marc Noyons & Partners geworden.

Netwerk

Het netwerk van Marc Noyons & Partners bestaat uit relaties met o.a. ABN AMRO, AB Inbev, AEGON, Ahrend, Akzo Nobel, Albermarle, Allen & Overy, Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), Arcadis, ASML, BASF, BDP Fonds, BankGiro Loterij, BankGiroloterij Fonds, Bavaria, Beamsystems, Bijenkorf, Blockbuster Fonds, BNG Fonds, BNP Paribas, Canon, Citroën, Coca Cola Enterprises, Drs C. van Zadelhoff Fonds, Deli XL, Delta NV, DSM, Elise Mathilde Fonds, GVB, Gelders Genootschap, gemeente Amsterdam, Gieskes Strijbis Fonds, Fonds21, Greenchoice, Hof Hoorneman Bankiers, Houthoff Buruma, De Nederlandsche Bank, DMM, Erco, Europese Commissie, DTZ Zadelhoff, FD Media, Gilead, Gispen, Google/Youtube, G-Star, Gieskes Strijbis Fonds, Heineken, IKEA, ING, Insinger de Beaufort, KFHein Fonds, KLM, KPN, Lombard Odier, Loyens & Loeff, Madurodam Fonds, McKinsey & Company, Mondriaan Fonds, Nederlandse Spoorwegen, Osram, Philips, PON, Porsche, Prins Bernhard Cultuurfonds, Projection Design, Provinciaal Utrechts Genootschap, PPG Industries, Provincie Noord- Holland, Rabobank, RoyalHaskoning DHV, Samsung, Shell, SHV Fentener van Vlissingen Fonds, SNS Reaal Fonds, Shell, Siemens, TNT, Turing Foundation, VSB Fonds, UPC, VanderLande, Viiv Healthcare, stichting Zabawas, en tal van particuliere fondsen, investeerders en mecenassen.