Foto: Jorrit Lousberg

Het vernieuwde Mediamuseum Beeld & Geluid is open

Het Mediamuseum Beeld & Geluid in Hilversum is sinds begin februari weer open. In oktober 2020 werden de deuren gesloten voor een grondige renovatie. Het museum keert terug als het meest interactieve Mediamuseum ter wereld, waarin het medialeven van de bezoeker centraal staat.

Sinds 2006 is het medialandschap drastisch veranderd en dus werd het tijd om ook het museum te veranderen. Van ‘de media bepalen mijn wereldbeeld’ werd het ‘ik bepaal de media en de media bepalen mij’. Het nieuwe Mediamuseum laat zien hoe media werken en tilt bezoekers even op uit hun eigen mediabeleving, door ze er op afstand naar te laten kijken.

Bij binnenkomst maakt de bezoeker een eigen Mediaprofiel aan via de Mediamuseum-app. Dat Mediaprofiel zorgt ervoor dat je een unieke, gepersonaliseerde museumreis krijgt voorgeschoteld. Een bezoek aan het museum is voor alle bezoekers, vanaf ca. 8 jaar, een unieke, leerzame maar vooral inspirerende ontdekkingsreis door het medialandschap van toen, nu en de toekomst.

Marc Noyons & Partners was betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van de Capital Campaign, en verbond nieuwe stakeholders en partners aan Beeld en Geluid om de vernieuwing succesvol te realiseren. Wij feliciteren het museum met het mooie resultaat.